Картопляна смачна страва з грибами - сезон якраз зараз! Взагалі-то литовська, але подільська також)
Отже треба 1 кг вареної картоплі, можна вчорашньої) Потовкти, додати яйця, 2 ст.л крохмалю, сіль, перець за смаком. Швидко вимішати за сформувати ковбаски. Нарізати пласкими шматочками навскоси. Викладаємо на форму для випічки та у духовку на 10-15 хв. (220градусів).
Готуємо соус:відварені гриби виливаємо в друшляк, рідину залишаємо, гриби рубаємо. Одну цибулину дрібно січемо і смажимо в двох ложках вершкового масла на середньому вогні, поки трошки не стануть жовтіти, близько 10 хвилин. В підсмажену цибулю кладемо ложку борошна, мажимо близько хвилини, тоді вливаємо рідину від грибів. Все вимішуємо, щоб без грудок і маса стала однорідною більш-менш, і ллємо молоко. Знову ж, на око, десь стакан, півтора може бути. Все помішуємо і даємо закипіти і загуснути. Соус повинен бути консистенції кефіру, але це вже як кому подобається. Додаємо сіль, перець, кладемо туди ж рубані боровики. Змішуємо, гріємо ще хвилини три, і все, соус готовий.
Смачного!
Джерело: Подільська кухня
Отже треба 1 кг вареної картоплі, можна вчорашньої) Потовкти, додати яйця, 2 ст.л крохмалю, сіль, перець за смаком. Швидко вимішати за сформувати ковбаски. Нарізати пласкими шматочками навскоси. Викладаємо на форму для випічки та у духовку на 10-15 хв. (220градусів).
Готуємо соус:відварені гриби виливаємо в друшляк, рідину залишаємо, гриби рубаємо. Одну цибулину дрібно січемо і смажимо в двох ложках вершкового масла на середньому вогні, поки трошки не стануть жовтіти, близько 10 хвилин. В підсмажену цибулю кладемо ложку борошна, мажимо близько хвилини, тоді вливаємо рідину від грибів. Все вимішуємо, щоб без грудок і маса стала однорідною більш-менш, і ллємо молоко. Знову ж, на око, десь стакан, півтора може бути. Все помішуємо і даємо закипіти і загуснути. Соус повинен бути консистенції кефіру, але це вже як кому подобається. Додаємо сіль, перець, кладемо туди ж рубані боровики. Змішуємо, гріємо ще хвилини три, і все, соус готовий.
Смачного!
Джерело: Подільська кухня
Немає коментарів:
Дописати коментар