пʼятницю, 4 вересня 2020 р.

В’ялені помідори ‘майже як італійські’

 Нема можливості привезти баночку цієї універсальної закуски-приправи і взагалі смакоти з Італії? Італійські в’ялені помідори можна легко приготувати і в нас, в домашніх умовах. Ще вагаєтесь, чи готувати в’ялені помідори вдома? Порівняйте ціну – домашні приблизно в 30 (!) разів дешевші ‘магазинних’.





 Помідори помити, покраяти на половинки і розкласти зрізами догори на решітці духовки, застеливши її перед цим папером для випікання.
 Помідори посолити і тримати в духовці з привідчиненими дверцятами 2год (2години дуже мало, в мене стояли майже 5год!) при температурі 100 градусів (слідкуйте, щоб помідори бува не почали підгоряти!).
Готові в’ялені помідори ‘майже як італійські’ щільно поскладати в півлітрову баночку (як підготувати банки, дивіться в рецепті варення з яблук), чергуючи овочі, листочки базиліку і шматочки часнику, залити олією.
Щільно закрити кришкою і все – pomodori secchi готові! Італійські в’ялені помідори зберігаються до півроку в холодильнику. Дещо ми, звичайно, замінили: в Італії свої сорти помідорів? – але наш ‘Чумак’ або будь-які інші м’ясисті помідори-сливки не поступаються італійським, помідори сушать під відкритим небом? – ми використали духовку (і так, до речі, зекономили час), в’ялені помідори заливають оливковою олією? – замість неї можна використати звичну соняшникову, додавши, за бажанням, трохи оливкової для аромату. Той випадок, коли від заміни смак страви не постраждав. Рецепти, для яких традиційно можна використовувати італійські pomodori secchi: піцаспагеті болоньєзелазаньяравіолі.

Джерело 

2 коментарі:

  1. Мені подобаються в'ялені помідори, але я ніколи не робив це вдома один. Простий рецепт - можливо, я його застосую. З найкращими побажаннями 🌞

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, варто спробувати! Я щойно зробила, тому й дописала, що потрібно більше часу тримати в духовці, тримала 5год. Поки не куштувала, але думаю повинні бути смачні.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...