музична новорічна гілочка з кульками

четвер, 31 грудня 2015 р.

Новорічний шоколадний торт


Потрібно:
Корж
(інгредієнти дані на 1 корж, для цього торта потрібно спекти 2 таких коржа!)
Форма D = 24 см.
Борошно – 285 гр,
Цукор -300 гр,
Какао порошок «Золотий ярлик» -90 гр,



Сода харчова – 2 ч.л.,
Розпушувач – 2 ч.л.,
Сіль – 0,5 ч.л.,
Кефір -240 мл,
Кава еспресо гарячий -. 180 мл,
Олія – 80 мл,
Яйце – 3 шт ,.
Ванільний екстракт – 1 ст.л. (15 мл.)
Крем з Nutella:
Масло вершкове, кімнатної температури – 350 гр,
Вершки 33-35% -200 мл,
Шоколадна паста Nutella – 250 гр ,.
Цукрова пудра – 200 гр.
Шоколадний ганаш:
Шоколад темний 70% -. 300 гр,
Вершки 33-35% – 180 мл.

Як готувати:
Корж:
Духовку розігріти до 175 градусів, дно і боки форми для випікання прокласти пергаментним папером, форма d = 24 см.
У велику чашу просіяти борошно, всипати цукор, какао, харчову соду, розпушувач і сіль. Перемішати все до однорідної маси.
В іншій чаші злегка збити вилочкою яйця, додати до них кефір і олію. Ще раз збити вилочкою до однорідної емульсії.
У чашку влити ванільний екстракт і заварити каву (я заварюю каву з машини, Ви можете зварити в турці, або заварити розчинну).
Тепер збираємо повністю наше тісто: Яєчну масу влити в борошняну, перемішати все силіконовою лопаткою і влити туди гарячу каву, ще раз все перемішати до однорідного тіста. Перемішуємо без фанатизму, як тісто стало однорідним – все, воно готове до випічки.
Тісто перелити у форму для випікання і поставити в нагріту духовку до 175 градусів на 50 хвилин. Випікаємо до сухої зубочистки.
Готовий корж виймаємо з духовки і даємо йому ще постояти у формі хвилин десять. Потім, звільнити від форми і перекласти на решітку до повного охолодження.
Поки печеться перший корж, зробіть тісто для другого коржа точно так само, як вище описано.
Крем:
Міксером збити вершкове масло і вершки до однорідної маси (продукти повинні бути однакової температури).
Поступово всипаємо цукрову пудру, при цьому продовжуючи збивати. Збиваємо до однорідного красивого пухнастого масляного крему, цукрова пудра повинна повністю розчинитися в кремі і не відчуватися на зубах.
Коли збили крем, додаємо шоколадну пасту і збиваємо ще раз до однорідності.
Готовий крем розділити на 3 рівні частини і трохи відкласти для прикраси.
Збірка торта:
У коржів зрізати «роздуту» шапочку, щоб був рівний корж. Обидва коржа розрізати на два, разом, у нас буде 4 коржа.
Коржі перешарувати кремом, верхній корж залишається без крему, його будемо заливати шоколадним ганашем.
Шоколадний ганаш:
Шоколад розламати на шматочки, покласти в чашку.
Вершки довести до кипіння і залити ними розломленими шоколад. Перемішати силіконовою лопаткою до повного розчинення шоколаду,  і у нас вийде гладенький ганаш.
Ганашем залити торт і прикрасити кремом та шматками шоколаду. Торт прибрати на ніч у холодильник.

Джерело


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...