середа, 6 січня 2016 р.

Вушки до борщу на Святвечір


1 склянку муки просіяти через сито на стільницю, сформувати гірку й зробити всередині лунку. 
Розчинити у 60 г води 1/4 чайної ложки солі. 

Влити розчин всередину лунки і помаленьку, додаючи з країв муку, замісити тісто. Місити десь 5 хвилин.

Розкатати тісто качалкою, як на вареники. 
Закрити рушником й залишити на 35 хвилин.



Відварені білі гриби (50 г) перекрутити на м’ясорубці.

Дрібно нарізати 1 цибулю. 
Обсмажити все на соняшниковій олії до золотистого кольору. Натерти 4 столові ложки сухої булки на дрібній терці. 
Додати її до грибної начинки.
Посолити, поперчити.

Тісто нарізати на квадратики розміром 5 на 5 см. 

У кожен квадратик покласти 1 ч.л. грибного фаршу і ретельно зліпити крайні кінці та краї. Виходить трикутник . Ще раз з'єднати інші крайні кінці

Порада: інколи вушка "виготовляю" за карпатською технологією. Другу пару кінців утвореного "трикутника" повертаю на 180 градусів і не зліплюю між собою.
Відварити вушка протягом 9-12 хвилин у киплячій підсоленій воді, доки не вспливуть.
Вушки додають вже у готовий борщ. В одну тарілку кладуть по 10-12 вушок.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...