Спробувавши один раз-це стане вашою улюбденою закускою на все життя.
Вам знадобляться:
- 1 кг перцю (краще взяти зелені довгі)
- 300-400 г води
- 200 г рослинного масла
- 0.5 ч. ложки сах. піску
- приблизно 100 г оцту
- лавровий лист
- перець горошком
- 3 зубчики часнику
- свіжий кріп
У каструлю з водою налити рослинне масло, додати цукровий пісок, оцет, лавровий лист, перець горошком і сіль. Поки нагрівається, розрізаємо перці уздовж до плодоніжки. Коли в каструлі вже кипить маринад, кладемо перці (але не один на одного, а на дно тільки, щоб кожен в маринаді був) і тримаємо там, поки не стануть м'які. Ті, які витягли з каструлі, кладемо на друшляк, а в каструлю закладаємо інші перці і т.д. Коли перці готові, викладаємо в ємність шарами: шар перців, на них часник (пропущений через прес), потім лавровий лист, кріп (порубаний дрібно) і т.д. Можна покласти кілька горошин перцю.
Ставимо в холодильник.
Виходить дуже смачна закуска!
Джерело
Немає коментарів:
Дописати коментар