понеділок, 2 липня 2018 р.

ВИШНЕВИЙ ПИРІГ на швидку руку


Пиріг дуже простий, але до чого ж смачний ...



Складові:
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 1/2 ч. ложки соди або 1,5 ч. ложки розпушувача
- 200 гр сметани (у мене 20%)
- 100 гр. вершкового масла (у мене вершковий маргарин)
- 1 пакет ванільного цукру (брала 3 ч. ложки)
- 1,5 склянки борошна (склянка 240 мл)
- 1 банка вишневого компоту (вишня без кісточок) 350 гр нетто або заморожена 300 - 400 гр

Приготування:
1. Попередньо відкинути на друшляк вишню, дати добре стекти рідині, потім трохи перемішати з крохмалем або борошном, якщо заморожена, то не розморожувати і пересипати крохмалем.
2. Розтопити масло.
3. У великій мисці злегка збити (ручним вінчиком) яйця і цукор.
4. Додати в миску масло, сметану, розпушувач, ванільний цукор, борошно і перемішати (не довго, тільки щоб продукти "схопилися"). Тісто має вийти за консистенцією густої сметани.
4.У форму (Форма-24 або 20 * 25 (у мене - 26 см кексова)) вилити тісто, розкласти вишню і злегка її втиснути в тісто.
5.Випікати при температурі 180 градусів 35-40 хв. або більше (залежить від вашої духовки. Перевірка - суха зубочистка). Якщо ягода заморожена, то час випічки збільшується.
6.Коли охолоне можна посипати цукровою пудрою.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...